OSMANİYE / KADİRLİ - Mustafa Konaklı Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Aslı Kahramanmaraşlı olan Mustafa Konaklı Menziletoğlu Osman'ın oğlu olup soy isimlerini Cumhuriyet ilan edildikten sonra soy ismi kanunu uyarınca konaklı olarak almışlardır. Andırın'lı olup Dervişpaşa iskanı ile Kadirli'de Savrun Mahallesine yerleşmişler sonradan okulumuzun bulunduğu bölgede tarım yaparak bu topraklara sahip olmuşlardır.Merhumun ölümünden sonra oğlu H.Tahsin Konaklı tarafından babsı adına okulun yeri bağışlanmıştır..H.Tahsin Konaklı Kadirli esnaflarından olup terzilik yapmaktadır.Bağışladığı arsa miktarı 6000 metre karedir.

Okulumuz 1996 yılında ilkokul olarak eğitim-öğretime açılmıştır. 1997 yılı Ağustos-Eylül aylarında bir bölümü Kadirli Anadolu Lisesine ayrılarak hem ilkokul, hem de lise aynı binada faaliyet göstermiştir. 2000-2001 eğitim-öğretim yılında Kadirli Anadolu Lisesi kendi binasına taşınmıştır. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında 4306 sayılı yasa ile okulların dönüşümü sonucunda Mustafa Konaklı İlkokulu, Mustafa Konaklı İlköğretim Okulu olmuştur. 2012 yılında çıkarılan 6287 nolu kanunla tekrar dönüşme neticesinde 19.06.2012 yılında ortaokul ve ilkokul olarak ikiye ayrılan okulumuz Mustafa Konaklı İlkokulu/Ortaokulu olarak aynı binada bir müdürlüğe bağlı olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Yayın: 27.12.2012 - Güncelleme: 27.12.2021 10:59 - Görüntülenme: 2533